flagi_02flagi_03flagi_04flagi_05
oleotest_02

Ważne cechy

 

oleo_foto_7


Tester jakości oleju spożywczego OleoTestTM jest stosowany na świecie w przemyśle spożywczym, restauracjach, hotelach, szpitalach, stołówkach szkolnych, małej gastronomii oraz przez użytkowników domowych.


OleoTestTM jest często wybierany przez klientów ze względu na cechy, które wyróżniają go na tle innych metod:

  •  łatwy w użyciu - nie wymaga żadnych umiejętności technicznych ani dodatkowej specjalistycznej wiedzy
  • mierzy zawartość % wszystkich związków polarnych dzięki czemu możesz wymienić olej, zgodnie z obowiązującym prawem, tuż przed przekroczeniem wartości granicznej
  •  szybki w działaniu - wynik testu dostępny po ok. 2 minutach
  •  prosty w obsłudze - nie wymaga żadnych przygotowań, odczynników chemicznych, przyrządów laboratoryjnych
  •  zawsze gotowy do natychmiastowego użycia - nie wymaga kalibracji ani konserwacji
  •  łatwy do przenoszenia i przechowywania - może być magazynowany w temperaturze pokojowej
  •  łatwy do archiwizacji - kolor próbki utrzymuje się przez wiele miesięcy
  •  nie wymaga wysokich temperatur - temperatura oleju ok. 600C
  •  nie wymaga filtrowania oleju
  •  nie wymaga specjalnych warunków przechowywania - temperatura pokojowa
  •  bardzo ekonomiczny - brak kosztów kalibracji, brak wydatków na naprawy, brak kosztów wymiany z powodu wad
  •  brak rozpuszczalników - brak ryzyka pożaru lub wybuchu
  •  bezpieczny w stosowaniu z żywnością
  •  bezpieczny dla pracowników
  •  długi termin przydatności do uzycia - 18 miesięcy od daty produkcji

 

Tester jakości oleju spożywczego OleoTestTM jest stosowany przez Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne w Polsce do wstępnej kontroli jakości oleju.